Как да разберете дали някой ви е блокирал в Whatsapp

Ако изпращате на някого WhatsApp съобщения, но не получавате никакви отговори, може би се чудите дали сте блокирани. Е, WhatsApp не излиза направо и не го казва, но има няколко начина да го разберете.

Вижте Данни за контакт в Чат

Първото нещо, което трябва да направите, е да отворите разговор в приложението WhatsApp за iPhone или Android и след това да разгледате данните за контакт в горната част. Ако не можете да видите снимката на потребителския им профил и последната им визия, възможно е да са ви блокирали. Липсата на аватар и последно видяно съобщение не е гаранция, че са ви блокирали. Вашият контакт можеше току-що да деактивира тяхната активност „Последно видяно“

sample whatsapp message with single tick mark in message bubble

Опитайте да изпратите текстови съобщения или да се обадите

Когато изпратите съобщение до някой, който ви е блокирал, разписката за доставка ще показва само една отметка. Съобщенията ви всъщност няма да достигнат WhatsApp на контакта. Ако сте им изпратили съобщения, преди да са ви блокирали, вместо това ще видите две отметки. Можете също така да опитате да им се обадите. Ако обаждането ви не премине, това означава, че може да сте били блокирани. WhatsApp всъщност ще осъществи обаждането вместо вас и ще чуете, че звъни, но никой няма да приеме от другия край.

Опитайте да ги добавите към група

Тази стъпка ще ви даде най-сигурния знак. Опитайте се да създадете нова група в WhatsApp и включете контакта в групата. Ако WhatsApp ви каже, че приложението не може да добави човека към групата, това означава, че той ви е блокирал.