Како знаете дали некој ве блокирал на Whatsapp

Ако испраќате некому пораки во WhatsApp, но не добивате никакви одговори, можеби ќе се прашувате дали сте биле блокирани. Па, WhatsApp не излегува целосно и не го кажува тоа, но постојат неколку начини да го дознаам тоа.

Погледнете ги деталите за контакт во Чет

Првото нешто што треба да направите е да отворите разговор во апликацијата WhatsApp за iPhone или Android и потоа да ги разгледате деталите за контакт на горниот дел. Ако не можете да ја видите нивната слика на профилот и нивната последна видена, можно е да ве блокирале. Недостатокот на аватар и последната порака не е гаранција дека тие ве блокирале. Вашиот контакт може штотуку да ја оневозможи нивната активност „Последен пат“.

sample whatsapp message with single tick mark in message bubble

Обидете се да испраќате СМС или да се јавувате

Кога испраќате порака некако кој ве блокирал, потврдата за испорака ќе покаже само една ознака. Вашите пораки всушност нема да стигнат до WhatsApp на контактот. Ако им испратите пораки пред да ве блокираат, наместо тоа, ќе видите две ознаки. Може да се обидете и да ги повикате. Ако вашиот повик не помине, тоа значи дека можеби сте биле блокирани. WhatsApp, всушност, ќе ви го побара повикот и ќе го слушнете како ringвони, но никој нема да го добие на другиот крај.

Обидете се да ги додадете во група

Овој чекор ќе ви го даде најсигурниот знак. Обидете се да создадете нова група во WhatsApp и вклучете го контактот во групата. Ако WhatsApp ви каже дека апликацијата не може да го додаде лицето во групата, тоа значи дека ве блокирале.